Var rädd om fasaden på huset

Att låta fasadfärgen flagna är inte bra då regn och fukt kan tränga in i fasaden och risken är stor att det bildas mögel. Anlita en kunnig målare som kan måla så jobbet blir gjort på rätt sätt.

Titta på fasaden på ditt hus – alla andra stockholmare gör det! Ett hus skall stå emot väder och vind. Det gäller även fasadfärgen på huset. Ett hus där färgen flagnar sänker marknadsvärdet och kan skapa irritation i bostadsområdet. Idag finns det många bra färger man kan använda för att måla fasaden.

Det finns färger som är UV-beständiga och även självrengörande färger. Det gör att man slipper algpåväxt och mögel på huset. För att veta vilken typ av färg som rekommenderas på ditt hus är ett tips att kontakta erfarna målare i Stockholm.

Köp inte grisen i säcken – prova färgvalet utomhus

När det gäller kulörval kan man besöka en färghandlare och få en provburk med färg. Provmåla den färgen på en överbliven fasadbräda. Ljuset i en butik och utomhus kan skilja sig väsentligt och göra att en färg ser helt annorlunda ut utomhus än inomhus. En duktig målare kan också ge tips på nyansskillnader beroende var färgen målas på huset.

Fördelen med att anlita en målare är att de själva tillhandahåller byggställningar när de behöver det. Dessutom har de även försäkringar om något skulle hända under arbetet. Kontakta en målerifirma redan idag för att få en offert på uppdraget. Som privatperson kan man också utnyttja ROT-avdraget på arbetet, det gör det ännu billigare.